Ons verhaal


Een levensverhaal van hoop en smaak

Je weet nooit welke wendingen het leven kan nemen. Ik ben Mohamad Kanan Almalham, en ik wil ons levensverhaal met jullie delen. Mijn reis begon in het door oorlog geteisterde Aleppo, maar het bracht me uiteindelijk naar Nederland, waar ik mijn eigen restaurant opende. Dit is mijn verhaal van hoop, vastberadenheid en de liefde voor lekker eten.

De reis

Ik herinner me nog de 25 dagen durende reis met mijn kleine broertje, slechts 12 jaar oud, vanuit Aleppo. We liepen de meeste kilometers, soms namen we een boot. Maar we bereikten Nederland, een land dat ons verwelkomde.

Passie voor koken

In de Nederlandse opvanglocaties ontdekte ik mijn passie voor koken. Ik bood me aan als vrijwillige kok, en mijn medevluchtelingen en ik deelden ons verlangen naar halal eten. Mijn liefde voor koken begon als kind, terwijl ik mijn moeder in Aleppo observeerde.

Nederlands leren

In Aleppo studeerde ik economie, maar hier in Nederland leerde ik mezelf Nederlands. Een nieuwe uitdaging, maar ik ben er trots op dat ik twee talen beheers.

Tegenwind

De weg naar mijn eigen restaurant was hobbelig. Na talloze sollicitaties vond ik eindelijk werk bij een restaurant in Bodegraven. Collega’s van toen zijn nu vaste klanten bij What the Falafel! Als ik daa vertelde dat ik een eigen Syrisch restaurant wilde openen, met geweldigde traditionele gerechten en vegetarische verrassingen, daadden sommigen mij dat af. Maar ik geloofde in mijn droom.

Culinaire kunst

Mijn familie en ik houden van lekker eten. Traditionele Syrische gerechten, vegetarische lekkernijen, en meer. We zijn gepassioneerd over koken, en onze gerechten zijn homemade, vers en halal. In deze regio is er geen ander Syrisch restaurant.

Familie en dromen

Mijn moeder, zus en tweelingbroertje zijn nu ook hier in Nederland. Samen runnen we het restaurant en delen we onze passie voor eten. Mijn droom is al werkelijkheid geworden, en ik hoop dat ons restaurant een ontmoetingsplaats wordt voor alle mensen die van lekker eten houden.

“Dit ís mijn droom.”

Mohamad Kanan Almalham

En dat is mijn verhaal. Het bewijst dat dromen kunnen uitkomen, zelfs in de moeilijkste tijden. Kom bij ons langs bij What the Falafel! in Bodegraven en proef de smaak van Syrië, gemaakt met liefde en hoop.

en weet u het al…

Halal restaurant bodegraven What the Falafel

onze gerechten zijn volledig halal!